Minimalista konyha

30 perces kókusztejes karfiol krémleves

cauli-7-of-10

 

cauli-1-of-10Ha valami újra vágysz, nagyon finom, könnyű es gyors elkészíteni.

6 személyre:

Íz alapnak:
2 ek olíva olaj,
2 közepes vöröshagyma felkockázva,
1 babérlevél,
1 1/4 kk őrölt római kömény,
1 kk só,
2 kk kurkuma,
1/2 kk őrölt koriander mag,
csipet bors,
csipet kimagozott chili paprika,
4 gerezd foghagyma felaprózva.
(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)

Tápcauli-5-of-10értéknek:
2 zöldség leves kocka,
1,2 l víz,
1 nagy fej karfiol, egyenletes darabokra szeletelve.

Végére:
250 ml kókusztej,
friss kapor díszítésnek.

Egy nagy leveses fazékban közepes lángon párold üvegesre a hagymát az olajon (kb. 5 perc). Add hozzá a többi „íz alapozót” és par percig kevergesd a forró olajon, míg a foghagyma illatát nem érzed. Ezzel fokozod a fűszerek aromáját.

Add hozzá a vizet, leves kockát és karfiolt. Magas lángon forrald fel, majd közepes langon fedő alatt főzd tovább, amíg a karfiol megpuhul. Kb. 10 perc, ha elég apróra daraboltad, en olyan 2-3 centisre szoktam.

Ezután vedd le a levest a lángról es óvatosan öntsd át a turmix gépbe. Magas fokozaton turmixold, amíg teljesen sima nem lesz. Előtte vedd ki a babérlevelet. Ha még nem próbáltál forró levest turmixolni, akkor a biztonság kedvéért várj, míg a leves kihűlik egy kicsit. Én első alkalommal teljesen tönkretettem a mixert, elpattant a hőtől. Nem mindegyik bírja a strapát.

A sima levest öntsd vissza a serpenyőbe, add hozzá a kókusztejet, es melegítsd át. Ügyelj rá, hogy ne forrjon fel, mert nem tesz jót a kókusztejnek.

Ízlés szerint friss kaporral talajuk.

Tippek:

  • Ha nem szereted teljesen simán a levest, akkor vegyél ki pár darab karfiolt turmixolás előtt. Ezeket később a kókusztejjel együtt ismét hozzáadhatod a leveshez.
  • Egy kókusztej konzerv 400 ml. Ha nem fogod másra használni a kimaradt tejet, akkor nyugodtan fagyaszd le későbbre. Nem árt a minőségének.
  • Egy kis chili olajjal meg lehet bolondítani tálaláskor, ha fűszeresebben szereted.

cauli-8-of-10

 Forrás

 Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!