Rozmaringos hasábburgonya

Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést.  Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából.

Hozzávalók:

tetszés szerinti burgonya mennyiség,

zsír a kisütéshez,

rozmaring só.

A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben tedd fel főzni. Forrás után tedd alacsony lángra, amíg éppen csak megpuhult (amint a kés hegye könnyen belecsúszik). Hogy ez a fázis meddig tart, az a hasábok nagyságán múlik.

Ha megpuhult, a forró vízből tedd át a burgonyát egy nagy tál hideg, lehetőleg jeges vízbe. Ez megelőzi, hogy tovább puhuljanak míg hűlnek, és szétessenek a kisütéskor.

Ha mar kihűltek, akkor a zsírt közepes lángon melegítsd meg, es süsd ki benne a hasábokat. Egyszerre csak kis mennyiséget tegyél a zsírba, hogy egyenletesen süljenek meg. A megsült hasábokat egy nagy tálba gyűjtsd, miután az összes zsírt lecsöpögtetted róla.

Ha kisütötted az általad kívánt mennyiséget, akkor a még meleg hasábokat szórd meg ízlés szerint rozmaringos sóval (lásd receptemet). Rázd, keverd vagy dobáld össze az egészet a tálban, és már tömődhetsz is!

Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »