Erre is kell recept? Szinte hallom a hitetlenkedő kérdést. Pedig igen, kell. Elvégre is, ha már veszed a fáradtságot, hogy házilag készíts hasáb burgonyát, akkor hozd ki a legjobbat abból az egyszerű kis burgonyából.
Hozzávalók:
tetszés szerinti burgonya mennyiség,
zsír a kisütéshez,
rozmaring só.
A burgonyát pucolás után vágd egyelő nagyságú hasábokra, majd sózott hideg vízben tedd fel főzni. Forrás után tedd alacsony lángra, amíg éppen csak megpuhult (amint a kés hegye könnyen belecsúszik). Hogy ez a fázis meddig tart, az a hasábok nagyságán múlik.
Ha megpuhult, a forró vízből tedd át a burgonyát egy nagy tál hideg, lehetőleg jeges vízbe. Ez megelőzi, hogy tovább puhuljanak míg hűlnek, és szétessenek a kisütéskor.
Ha mar kihűltek, akkor a zsírt közepes lángon melegítsd meg, es süsd ki benne a hasábokat. Egyszerre csak kis mennyiséget tegyél a zsírba, hogy egyenletesen süljenek meg. A megsült hasábokat egy nagy tálba gyűjtsd, miután az összes zsírt lecsöpögtetted róla.
Ha kisütötted az általad kívánt mennyiséget, akkor a még meleg hasábokat szórd meg ízlés szerint rozmaringos sóval (lásd receptemet). Rázd, keverd vagy dobáld össze az egészet a tálban, és már tömődhetsz is!
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: