Rozmaringos sót sokkal olcsóbb otthon elkészíteni, mint üzletben megvenni. Sült zöldségekhez és húsokhoz ideális, de jót mutat az étkező asztalon is a hagyományos só mellett, hogy mindenki kedvére használhassa. Oliva olajjal keverve kellemes saláta öntet is lehet belőle.
Én már csak ezzel eszem a sült krumplit! Sőt, az üzletben vásárolt fagyasztott hasábot is új magaslatokra emeli. (Ha hasábra használod, akkor rögtön kisütés után szórd rá a sót, hogy a fűszer hozzátapadjon.)
Hozzávalók:
1 bögre apró szemű tengeri só (lehet egyszerű sót is használni, de ezzel finomabb),
2-3 szál friss rozmaring.
Csipkedd le a rozmaring leveleit, majd késsel metéld apróra őket. Ha már elégedett vagy a darabolás mértékével, keverd bele a sóba. Használhatod azonnal, de minél tovább áll, annál intenzívebb az íze.
Én szeretem, ha a rozmaring csak durvára van vágva és összekeverve a sóval, de ízléstől függően bármilyen finomságúra el lehet készíteni.
Ha nagyon apróra szeretnéd, akkor a rozmaringot és sót robotgépben daráld össze. A rozmaringban előforduló természetes olajok miatt a darálás után kicsit nedves állaga lehet a sónak. Ha ezt nem szeretnéd, akkor melegítsd át a sót egy száraz serpenyőben kb. öt percig. Ezzel a só izét is fokozod.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: