10 perces tonhal vacsora, vagy ebéd, vagy uzsonna

A paradicsom, tonhal és bab chilivel megbolondítva ellenalhatatlan kombináció. Az, hogy szuper gyorsan elkészül, csak hab a tortán.

Lehet levesként fogyasztani, pirítóssal enni, rizzsel vagy tésztával tálalni. A lehetőségek kínálata biztosítja, hogy soha nem fogod megunni. (Azért nem kell minden nap ezt enni, de ha idő szűkében vagy, kevés jobb recept van.)

Hozzávalók: Levesként 2 személyre, körettel 4 személyre

160 g  tonhal konzerv

380 g bab konzerv (kb. két marék)

Paradicsom szósz:

250 ml konzerv paradicsom,

2 ek paradicsompüré,

2 gerezd foghagyma felaprítva,

1 kk cukor,

2 ek napraforgó olaj,

2 ek petrezselyem zöldje (szárított is jó),

1ek olíva olaj,

1 kk chili (szárított vagy friss),

ízlés szerint citromlé és só.

(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)

Napraforgó olajban pirítsd meg a foghagymát, cukrot, chilit és paradicsom pürét. (csak par perc elég; figyelj arra, hogy ne égjen meg)

Add hozzá a paradicsom konzervet, petrezselyem zöldet, olíva olajat, pár csöpp citromlevet és sót. Közepes lángon kb 5-8 percig főzd.

Végül add hozzá a tonhalat és babot, forrald át, ízesítsd és tálald.

Jó etvágyat!

 Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Főzni jó Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »