Mustáros mézes saláta öntet

Saláta öntetek az édes-savanyú egyensúlyáról szólnak. Ezen belül mindenki ízléséhez alakíthatja a dolgot. Egy jó saláta az önteten múlik. Felemelheti, vagy teljesen elronthatja a dolgot.

Mint mindig főzésnél, érdemes menet közben kóstolni es fűszerezni. A biztonság kedvéért a végén mártsunk egy saláta levelet az öntetbe, hogy még időben igazítani tudjunk, ha az ízek nem illenek össze.

Ezt az öntetet csirke salátákhoz kifejezetten ajánlom.

Hozzávalók (kb. 4 adagra):

3 ek balzsam ecet

6 ek olíva olaj

2 kk méz

2 kk mustár

pici citromlé

csipet só

csipet bors

(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)

Összekeverni, megkóstolni, igazítani, fogyasztani.

 Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »