Saláta öntetek az édes-savanyú egyensúlyáról szólnak. Ezen belül mindenki ízléséhez alakíthatja a dolgot. Egy jó saláta az önteten múlik. Felemelheti, vagy teljesen elronthatja a dolgot.
Mint mindig főzésnél, érdemes menet közben kóstolni es fűszerezni. A biztonság kedvéért a végén mártsunk egy saláta levelet az öntetbe, hogy még időben igazítani tudjunk, ha az ízek nem illenek össze.
Ezt az öntetet csirke salátákhoz kifejezetten ajánlom.
Hozzávalók (kb. 4 adagra):
3 ek balzsam ecet
6 ek olíva olaj
2 kk méz
2 kk mustár
pici citromlé
csipet só
csipet bors
(ek – evő kanál, kk – kávés kanál)
Összekeverni, megkóstolni, igazítani, fogyasztani.
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!