Ez egy roppant egyszerű, és igazán finom poharas édesség. Ha rendszeresen olvasod a blogot, akkor tudod, hogy nincs időm sokat pepecselni a konyhában, de én is szeretem az édességet. (Bár igyekszem minél ésszerűbben és egészségesebben megoldani a dolgot.)
Ez a desszert a pirított szezámmagtól lesz különleges. Ha még nem kóstoltad, mindenképp áldozz rá pár percet. Nagyszerű salátákban, humuszban, de amint látod, édességeket is új magaslatokra tud emelni.
Hozzávalók 2 személyre:
Kb. 400 ml fehér joghurt,
2 marék áfonya,
2 ek méz (nyilván lehet több is ízlés szerint),
2-3 ek szezámmag.
Egy száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára a szezámmagot. Időnként forgasd át, hogy minél egyenletesebben piruljon meg. Csak kb. 5 percre van szükség. Amikor már érzed az illatát, akkor leveheted a tűzről. Ha nem azonnal használod fel, akkor legbiztosabb áttenni egy külön edénybe, hisz a serpenyőben tovább pirulhat, és akár meg is éghet.
Míg a szezámmag pirul, poharakban rétegezd az áfonyát, joghurtot és a mézet. Tálaláskor szórd meg a szezámmaggal. Ennyi.
Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept, oszd meg és csatlakozz a Minimalista konyha Facebook közösséghez, hogy soha ne maradj le az újdonságokról. Köszi szépen!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: